Bränslefilter

Med vår förståelse för behovet av ett effektivt skydd av bränslesystemet, har Wix utformat filter som effektivt behandlar smuts, korrosion på behållaren, metall sågspån och andra föroreningar, som kan utgöra hinder för en korrekt fungerande motor. För bränslefiltret spelar en nyckelroll i skyddet av bränslesystemet.

I tider då biltillverkarna tenderar att tillämpa mer och mer exakta lösningar (motor komponenter tillverkade med stor noggrannhet och precision, bränsle injektorer som arbetar under extremt högt tryck) ökar risken för skador och fel dramatiskt om eventuella orenheter kommer in i systemet.

Oberoende av kvaliteten på bränslet, (även om det bästa är att föredra) kommer det alltid att innehålla föroreningar, såsom: mineraloljedamm, rost från bränslebehållaren, vattenpartiklar som finns i bränslet, organiska partiklar och kristalliserade paraffin. Alla dessa föroreningar är moderna dieselmotorer är särskilt känsliga för.

 
Wix tillverkar filter i enlighet med rekommendationerna från motor- och fordonstillverkare, defiltermedier som tillämpas (beroende på filtertyp kan media baseras på naturliga och syntetiska material) ger effektiv bränslefiltrering och utmärkt vattenavskiljning.
 
Det finns många typer av bränslefilter, men de vanligaste är spin-on oljefiltret (med hölje avgalvaniserad plåt som är resistenta mot korrosion) och filterinsattser (installerade i icke-utbytbara filterhus som utgör en del av bränslesystemet på fordonet/maskinen).

 
Visste du att?

 
Bränslefilter från Wix kan filtrera föroreningar i storlekar ner till 3μ.
1 μ = 0,0000001 meter